Dimitris 
Kotronakis
     

Κριτικές


"Ο Κοτρωνάκης είναι ένας συναρπαστικός εκτελεστής, και εδώ έχει διαλέξει ένα εκλεκτό πρόγραμμα που κρατάει το ενδιαφέρον του ακροατή... Εξαιρετικές επιλογές έργων των Domeniconi, Μωραϊτη, Drozd (ένα όμορφο Adagio) και Piazzolla κορυφώνονται στο αριστούργημα του Sérgio Assad Fantasia Carioca, όλα παιγμένα με ιδιαίτερα εκπληκτικό τρόπο"
Albert Kunze, Περιοδικό Soundboard Vol.43 No.3, Σεπτέμβριος 2017


"Συναρπαστικό ρεπερτόριο και εκτέλεση από ένα έλληνα κιθαριστή. Είναι πάντα ενδιαφέρον να ακούω κάποιον νέο εκτελεστή να παρουσιάζει φρέσκα υλικά, και ιδιαιτερα αν από τις πρώτες νότες της ηχογράφησης αισθάνεται κανείς ότι είναι μέσα σε μια πραγματική απόλαυση. Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης (γ. 1973) είναι ένα αξιέπαινος κιθαριστής, με δίπλωμα και διδακτορικό στο όνομά του, και τη μυϊκή σιγουριά μιας σπουδαίας τεχνικής, αλλά και την ικανότητα να κάνει την κιθάρα να τραγουδά... Ο δίσκος Toryanse είναι ένα εξαιρετικό ηχογράφημα, γεμάτο από ένα συναρπαστικό ρεπερτόριο, που θα συμβάλει στο να διατηρηθεί ένα έντονο ενδιαφέρον γύρω από την κιθάρα"
Tim Panting, Περιοδικό Classical Guitar Magazine, Καλοκαίρι 2017


"Η τελευταία παραγωγή του έλληνα κιθαριστή Κοτρωνάκη είναι μια εξαιρετική και πολυποίκιλη συλλογή έργων, από ένα διεθνές καστ σύγχρονων συνθετών - τον Atanas Orkouzounov (Βουλγαρία, αν και το έργο του είναι γεμάτο από ιαπωνικές πτυχές), τον Stĕpán Rak (Τσεχία, με δύο έργα που έχουν Ρώσικες επιρροές), τον Carlo Domeniconi (Ιταλία), τον Θανάση Μωραΐτη (Ελλάδα), τον Gerard Drozd (Πολωνία), τον Sérgio Assad (Βραζιλία) και τον πανταχού παρόντα Astor Piazzolla (Αργεντινή). Ο Κοτρωνάκης έχει επιλέξει έργα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ είναι εξίσου άνετος με τις παρουσιάσεις σε στυλ μπαλάντας, όπως το όμορφο έργο του Drozd (με τις Μπαχικές επιρροές, Adagio Op. 44), ή με το A Step to Paradise του Domeniconi, το τάνγο Zita του Piazzolla, ή με απαιτητικά έργα που έχουν πολλαπλες υφές όπως το Toryanse Tales και το επικό Fantasia Carioca του Assad. Εξαιρετική ηχογράφηση σε όλη τη διαδρομή της!"
Διαδικτυακός τόπος του περιοδικού Classical Guitar Magazine, 8 Φεβρουαρίου 2017


"Συναρπαστική εκτέλεση! Πρόκειται για μια συλλογή έργων που είναι εξωτική, ακόμη και για τα δεδομένα της διεθνούς κιθαριστικής σκηνής. Ανοίγει με το Toryanse Tales του Atanas Ourkouzounov, το οποίο βασίζεται σε ένα ιαπωνικό μύθο που περιλαμβάνει τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής ενός παιδιού, και σε ένα παιδικό τραγούδι που ακούγεται συχνά στις διαβάσεις των δρόμων. Ο συνθέτης καταφέρνει να φέρει στο νου μας μία Ιαπωνία χωρίς κοινοτοπιές, ενώ για την εκτέλεση του έργου απαιτούνται αρκετά ενδιαφέροντα μουσικά εφέ. Ο Κοτρωνάκης ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις. Ο Stepan Rak είναι Τσέχος, αλλά τα έργα του εδώ θυμίζουν Ρωσία- Το Kaygorod είναι ένα σκυθρωπό βαλς με μία έντονα ρώσικη μελωδία, και η Balalaika ένας άθλος 9 λεπτών που απαιτεί, μεταξύ άλλων, ένα γρήγορο τρέμολο με τη χρήση και του τελευταίου δάχτυλου του δεξιού χεριού, το οποίο οι κιθαρίστες συνήθως δεν χρησιμοποιούν. Και πάλι ο Κοτρωνάκης παίζει με αξιοθαύμαστη πειθώ και έλεγχο, και με ηλεκτρισμένα αποτελέσματα...αυτή είναι μια διεγερτική και ολοκληρωτικά ευχάριστη παραγωγή"
Kenneth Keaton, Περιοδικό American Record Guide, Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2017


"Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης στο ρεσιτάλ του, εντυπωσίασε όχι μόνο με την παροιμιώδη τεχνική του δεινότητα, αλλά με την ουσιαστική του διείσδυση στις μουσικές δημιουργίες. Η παρουσία του ανέβασε πολύ υψηλά τον καλλιτεχνικό πήχυ"
Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος, Κιθαρολόγιο, Απρίλιος 2016


"Ο Βιρτουόζος έΛΛηνας κιθαριστής παρουσίασε ένα μεγάλο φάσμα του ρεπερτορίου, στο οποίο λίγοι κιθαριστές ανταπεξέρχονται με τέτοιες φυσικές λεπτές αποχρώσεις και καλαίσθητη ερμηνεία. Ο Κοτρωνάκης έχει αποκαλύψει στην επόμενη γενιά εκτελεστών μία τεχνική πραγματικά μοναδική... Είναι προφανές γιατί ο Κοτρωνάκης είναι τόσο επιθυμητός από το ακροατήριο"
Chris Dunn, facetofaceguitar.com, Μάιος 2013


"Ο σολίστας μας απέδειξε ότι είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος νέος με μία φιλική προσωπικότητα και μία εξαιρετική σκηνική παρουσία...Η υπέροχη μουσική, το θαυμάσιο καλλιτεχνικό αισθητήριο και η προσωπική γοητεία του καλλιτένη μας συντέλεσαν σε μία αξέχαστη βραδιά"
Josiah Tazelaar, board member of Pro Musica Detroit, Μάιος 2013


"Συμμετέχουν η αγαπημένη μας Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής [...], ο κιθαρίστας Δημήτρης Κοτρωνάκης (η άφταστη ερμηνεία του ανέδειξε το έργο ως ισάξιο διάσημων έργων του διεθνούς ρεπερτορίου)"
Θωμάς Ταμβάκος, περιοδικό "Jazz & Τζαζ", Μάρτιος 2012


"Θαυμάσιο και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό είναι το Κοντσέρτο του Άμστερνταμ για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων, με σολίστ τον Δημήτρη Κοτρωνάκη, που δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία"
Νίκος Βατόπουλος, εφημερίδα "Καθημερινή", Φεβρουάριος 2012


"Η αίσθηση στο φρασάρισμα [του Δημήτρη Κοτρωνάκη] ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και πραγματικά έφερε το ακροατήριο πιο κοντά στη μουσική. [...] Ήταν μία απίστευτη επίδειξη από απαράμιλλη δεξιοτεχνία. Ο Δημήτρης έχει αναπτύξει μία ασυνήθιστη, ιδιόμορφη τεχνική, η οποία του επιτρέπει να παίζει συγκεκριμένα πράγματα, πολύ γρηγορότερα από το μέσο κιθαριστή. Ειδικότερα, πρόκειται για την ικανότητά του να χτυπάει μία χορδή και με τις δύο πλευρές του νυχιού, που τον κάνει να ξεχωρίζει. Πρώτα παίζει τη χορδή με το φυσιολογικό τρόπο, αλλά μετά επίσης χτυπάει τη χορδή με την πίσω πλευρά του νυχιού, καθώς συνεχίζεται η κίνηση του δαχτύλου. Η τεχνική αυτή αναμφισβήτητα λειτουργεί για αυτόν και το κοινό φάνηκε ομόφωνα εντυπωσιασμένο [...] Υπήρχε πολύ βάθος στην εκτέλεσή του, καθώς ήταν ικανός να επικοινωνεί αποτελεσματικά με ποικίλα μουσικά ήδη, όπως τα έργα του Θανάση Μωραΐτη και του Stepan Rak. [...] Συνολικά ήταν ένα πολύ απολαυστικό βράδυ, με έναν πραγματικά μεγάλο μουσικό. [...] Θα πρότεινα τον Δημήτρη Κοτρωνάκη σε οποιονδήποτε μουσικό παραγωγό συναυλιών."
William Jenks, πρόεδρος του Portland Classic Guitar Concert Series, Ιανουάριος 2012


"Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης έκανε μια επίδειξη του πόσο εκπληκτικό μπορεί να είναι αυτό το όργανο. Από την αρχική διασκευή της Chaconne σε Ρε ελάσσονα του Μπαχ, έως τα δύο καταληκτικά έργα του Raphael Fays, Dans Yeux of Michelle and Romantic Voyage, ο καλλιτέχνης εντυπωσίασε τους ακροατές με μία τεχνική που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως Παγκανινική... Στα δύο έργα του Έλληνα συνθέτη Θανάση Μωραίτη, ο Δημήτρης έπαιξε με την ψυχή της χώρας του και με ευαισθησία ενός αλληθινού καλλητέχνη. Εκρηκτικά περάσματα ισορροπούσαν με αέρινες, τρυφερές, συγκινητικές ερμηνείες σε λυρικές φράσεις, που σταματούσαν τον ακροατή για να τις παρακολουθήσει... Ανυπομονούμε να έχουμε σύντομα τον κύριο Κοτρωνάκη και πάλι κοντά μας, στη σειρά συναυλιών "Τhe Marlow Series".
Deborah Drayer, μέλος του συμβουλίου της σειράς συναυλιών κιθάρας "The John E. Marlow Guitar Series"


"Ο Κοτρωνάκης καθορίζει αμέσως τον εαυτό του ως έναν εκτελεστή με απεριόριστες τεχνικές και υφολογικές δυνατότητες. Ακούγεται σαν τον άνρθωπο-κουιντέτο του Hot Club του Παρισιού. Μία πολύ εντυπωσιακή ερμηνεία... Πρόκειται για ένα τολμηρό εκτελεστή που αναλαμβάνει τη μουσική του Paco de Lucia, και τα βγάζει πέρα... Ο Κοτρωνάκης μπορεί πραγματικά να πετάει με την κιθάρα. Ένας εντυπωσιακό δίσκος, καλά ηχογραφημένος."
Albert Kunze, Soundboard, Vol XXXVII, No 2


"Πρέπει να τονιστεί ότι ο Κοτρωνάκης αναδυκνείεται ως ένας ιδιαίτερα καταρτισμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση εκτελεστής."
Paul Fowles, Classical Guitar Magazine, Σεπτέμβριος 2011


"Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης επιδεικνύει τις ικανότητές του για ένα όμορφο φραζάρισμα, ανεξάρτητα από τη δυσκολία της ρυθμικής αγωγής και της μουσικής. Αυτός ο δίσκος είναι βέβαιο ότι απευθύνεται στους εραστές της μουσικής για κιθάρα, παλιούς και νέους."
Alex Cortes, guitar-theory-in-depth.com, Αύγουστος 2011


"[Ο Κοτρωνάκης] αξίζει μίας παγκόσμιας προσοχής, χάρη στη στέρεα τεχνική και τη μουσικότητά του."
Raymond S. Tuttle, Classical Net, Φεβρουάριος 2011


"Η Ηχομυθία είναι η τελευταία ηχογράφηση του Δημήτρη Κοτρωνάκη και είναι πιθανά μία από τις πιο εκθαμβωτικές ηχογραφήσεις στις μέρες μας... Η μουσική περιλαμβάνει ένα πλατύ φάσμα από στυλ και συναισθήματα και όταν αναμειγνύεται με την έξοχη τεχνική του Κοτρωνάκη, τη δύναμη αλλά και τη λεπτή κομψότητα, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό προϊόν... Η εκτέλεση του Κοτρωνάκη είναι εκπληκτική καθώς τα βγάζει πέρα με απίστευτα γρήγορα περάσματα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί σταθερή την συνοδεία... Η Ηχομυθία είναι ένα υπέροχ,ο κιθαριστικό άλμπουμ, που παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο ποικίλα και ενδιαφέροντα μουσικά έργα για κιθάρα. Ο Κοτρωνάκης παίζει ίσως με μία από τις πιο βιρτουόζικες τεχνικές στη σύγχρονη εποχή και ταυτόχρονα με πολύ πάθος, πράγματα που κάνουν τον ίδιο και το δίσκο του να ξεχωρίζουν στον κόσμο της κλασικής κιθάρας."
Brad Conroy, Guitar International, Απρίλιος 2010


"Με αδιάκοπα χειροκροτήματα και χωρίς να αποχωρίζεται την κιθάρα του, ο Δημήτρης Κοτρωνάκης ευχαρίστησε τους ακροατές του Saltillo, οι οποίοι είδαν να εξυψώνονται οι δυνατότητες της κιθάρας σε πρωτοφανή επίπεδα, χάρη σε μία χαρισματική ερμηνεία και ένα μοναδικό ρεπερτόριο...ΕΞΑΙΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ...Το πρώτο κομμάτι ξεχώρισε από την τεράστια ποικιλία ήχων που ο Κοτρωνάκης ήταν σε θέση να αντλήσει από την κιθάρα του, αξιοποιώντας τις ηχητικές της δυνατότητες στο έπακρο. Ένα κομμάτι με υψηλό επίπεδο πολυπλοκότητας που στα χέρια του Κοτρωνάκη εκτελέστηκε εξαιρετικά...Και στα δύο έργα έλαμψε ο Κοτρωνάκης, αναδεικνύοντας μελωδικά μοτίβα παίζοντας μόνο με το ένα χέρι σε όλη την ταστιέρα της κιθάρας."
Alfonso Nava, Zocalo / Saltillo, Coahuila – Mexico, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009


"Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης είναι ένας νέος κλασικός κιθαριστής από την Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα ακουστούν πολλά γι΄ αυτόν σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο πράγμα που κάποιος θα προσέξει όσον αφορά στις εκτελέσεις του, είναι η "παρανοϊκή" του δεξιοτεχνία. Ωστόσο δεν είναι η δεξιοτεχνία ενός ανώριμου μουσικού που απλά θέλει να "παίξει γρήγορα" ότι και αν γίνει. Αυτό ΔΕΝ είναι δεξιοτεχνία. Μέσα από τις κρυστάλινα διαυγείς μουσικές υφάνσεις που ο Δημήτρης Κοτρωνάκης μας αποδίδει σε οποιοδήποτε τέμπο, μπορούμε να αισθανθούμε μία μουσική ωριμότητα και ένα βαθος αντίληψης που ελάχιστοι -νέοι και παλιοί- καταφέρνουν. Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης έχει ξεπεράσει τις εγγενείς δυσκολίες μίας ισσοροπημένης εκτέλεσης στην κλασική κιθάρα, και έχει χτίσει ένα ξεχωριστό ρεπερτόριο το οποίο εκτελεί με ιδιαίτερο ζήλο."
Alex Cortes, guitar-theory-in-depth.com, Ιούλιος 2009


"Ετοιμαστείτε να νιώσετε δέος και να ζαλιστείτε από τα γρήγορα δάχτυλα του Δημήτρη Κοτρωνάκη και την ανθολογία του από θαυμάσια έργα για κλασική κιθάρα μέ Λάτιν/Τζαζ γεύση στο δίσκο "Ηχομυθία". Ο Κοτρωνάκης είναι ένας εξαίρετος κιθαριστής ο οποίος παίζει με πάθος αλλά και μεγάλη ακρίβεια. Οι τρίλιες και τα ποικίλματα που με τόση ευγλωττία εκτελεί, εξυψώνουν την πολυπλοκότητα του καλλιτέχνη καθώς παίζει σε διάφορους ρυθμούς και δυναμικές. Τα "Plainte" και "Marta" δείχνουν την πιο ήπια πλευρά αυτής της μουσικής καθώς ο Κοτρωνάκης εκτελεί με αισθαντική και εγκάρδια επιδεξιότητα. Το "Tuhu (Homage a Villa-Lobos)" είναι αιχμηρό σαν ξυράφι και εμποτισμένο με μία Βραζιλιάνικη αίσθηση. Το "Πέταγμα της Μέλισσας", ένα κομμάτι γνωστό για το ζωηρό του πνεύμα, είναι πραγματικά εκπληκτικό, καθώς ο Κοτρωνάκης πατάει τέρμα το γκάζι στην ταστιέρα. Οι φίλοι της κλασικής κιθάρας με Λάτιν/Τζαζ άρωμα δεν θα απογοητευτούν όταν θα ακούσουν τα απολαυστικά κομμάτια της "Ηχομυθίας".
Diane and the RadioIndy.com Reviewer Team, Μάιος 2009


"...Από το πρώτο κομμάτι, είναι προφανές ότι ο Κοτρωνάκης έχει τρομακτική τεχνική...Κάποια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές θα έπρεπε να υπογράψει μαζί του αμέσως...
Είμαι γοητευμένος από την ποικιλία και την ποιότητα της μουσικής αυτού του CD, και ακόμα περισσότερο γοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο είναι εκτελεσμένη η μουσική από τον Κοτρωνάκη. Αυτό το CD αξίζει ένα μικρό κόπο παραπάνω για να το αποκτήσετε."
Raymond Tuttle, classical.net, Σεπτέμβριος 2008


"...η ταχύτητα με την οποία ο Κοτρωνάκης μπορεί βγάλει 'νοκ άουτ' ορισμένα από τα μουσικά έργα, σου κόβει πραγματικά την ανάσα. Ξεκινώντας με τζαζ, ο Κοτρωνάκης επιδεικνύει πολύ καλά τις ικανότητές του (και την κατανόηση της φόρμας) σε μουσικά περάσματα μεγάλης ταχύτητας, καθώς και με μικρές εξορμήσεις σε αργά και ευαίσθητα μέρη, ενώ κατά τη στιγμή που το κλασικό Nuages του Reinhardt τίθεται επι τάπητος, μία ιδέα εμφανίζεται, οτι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν εκτελεστή μίας εξαιρετικής μουσικής δεξιοτεχνίας. Εάν χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να αποδείξουν την αξία αυτού του εκτελεστή, έρχονται με το πρώτο και τρίτο από την ομάδα των έργων του Βραζιλιάνου κιθαριστή Marco Pereira - αξιαγάπητες συνθέσεις, θεσπέσια εκτελεσμένες...Τα εναπομείναντα κομμάτια παρουσιάζονται ιδιαίτερα καλά και ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο κλασικό La Cueva del Gato του Paco de Lucia, για το οποίο εάν κανείς δεν ήξερε το πρωτότυπο, θα τον συγχωρούσαμε για τη σκέψη ότι είναι ο ίδιος ο μεγάλος άνδρας που παίζει αυτοπροσώπως. Συνολικά αυτή είναι μία τρομακτικά συναρπαστική ηχογράφηση, η οποία αιχμαλωτίζει την καταπληκτική καλλιτεχνία ενός πολύ ξεχωριστού κιθαριστή"
Steve Marsh, Classical Guitar Magazine, Αύγουστος 2008


"Για τις δημιουργίες αυτές ο Κοτρωνάκης αντλεί με ευφυΐα από τη γεμάτη "οπλοθήκη" του, την απαράμιλλη τεχνική, τη ρέουσα, χωρίς κομπασμούς ταχύτητα, τα μεστά, ξεκάθαρα και αντιπαραβαλλόμενα ηχοχρώματα σε ερμηνεία σαν απόσταγμα παλιού καλού κρασιού. Επιπρόσθετα, η ποιότητα της ηχογράφησης, χάρη στο στούντιο της Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανταγωνίζεται εκείνη κορυφαίων στούντιο, όπως το Capitol Studio της Καλιφόρνια. Αν συνδυάσετε τα παραπάνω με το βαθύ, γλυκό και ιδιαιτέρα προσωπικό ήχο του ερμηνευτή – απόρροια πολύχρονης μελέτης-, τότε αυτή την ηχογράφηση δεν πρέπει να την παραλείψετε."
Ναυσικά Χατζηχρήστου, περιοδικό Classical Music Review, καλοκαίρι 2008


"Ταλαντούχος ερμηνευτής, μουσικολόγος, εκπαιδευτικός, καλλιτέχνης με ανήσυχη ιδιοσυγκρασία, ο κιθαριστής Δημήτρης Κοτρωνάκης, καταξιωμένος ήδη στο κλασικό κοινό, με την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά διεκδικεί αποφασιστικά το δικαίωμα μιας διακριτής στο ευρύτερο ακροατήριο παρουσίας. Πρόκειται για τον τέταρτο δίσκο του, υπό τον τίτλο Ηχομυθία, με έργα που εκπροσωπούν ευρύτατο μουσικό φάσμα: της τζαζ, της λάτιν και της βραζιλιάνικης μουσικής. Ήδη τα πρώτα δείγματα μιας ενθουσιώδους υποδοχής δικαιώνουν το στόχο του..."
Λιάνα Μαλανδρενιώτη, περιοδικό Δίφωνο, Ιούλιος-Αύγουστος 2008


"...Ο εκλέκτωρ και ερμηνευτής των 19 κομματιών της συλλογής είναι ο Μουσικός (σαφώς με κεφαλαίο "Μ") Δημήτρης Κοτρωνάκης, ένας μουσικολόγος και πολυβραβευμένος κιθαρίστας... κάποιος θα μπορούσε να διαβαθμίσει τους χαρακτηρισμούς από άψογος, επαρκής, αλάνθαστος έως εκπληκτικός, μοναδικός, εξαίσιος. Κάπου εκεί βρίσκεται, και το πού ακριβώς δεν ενδιαφέρει. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο αξιόλογο, ώστε η διάθεση κριτικής να έρχεται δεύτερη με την διάθεση ηχητικής απόλαυσης, πρώτη...Τί άλλο να πούμε; Οτι εκτός από όμορφες μουσικές στιγμές, ο Δ. Κοτρωνάκης προτείνει συγκεκριμένες ιδέες για το μέλλον της κιθάρας ως όργανο επικοινωνίας. Έχει δίκιο μάλλον σε όλες. Ακούστε τον..."
Κορνήλιος Διαμαντόπουλος, περιοδικό Jazz & Τζαζ, Μάϊος 2008


"...Ανήκει στα νεότερα μέλη της ελληνικής κιθαριστικής οικογένειας, η οποία τον έχει υποδεχθεί ως έναν από τους καλύτερους της γενιάς του...Με δεδομένες λοιπόν τις ερμηνευτικές ικανότητες του καλλιτέχνη, η Ηχομυθία τραβά την προσοχή μας ως συνολικό άκουσμα έργων για κιθάρα. Η επιλογή των έργων, εξαιρετικά προσεγμένη...η διαφορετικότητα μεταξύ τους κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον..."
Λιάνα Μαλανδρενιώτη, περιοδικό Δίφωνο, Μάιος 2008


"...Η τεχνική ευχέρειά του καθώς και η ικανότητά του να διαπλάθει τον ήχο, αποδίδοντας όλες τις ηχοχρωματικές δυναμικές είναι ένα από τα σημεία που θεωρούνται από τα δυνατότερα στον δίσκο. Επίσης, αρκετά ευφάνταστη και καλοδεχούμενη θεωρείται η επιλογή των κομματιών που τον απαρτίζουν. Ακροβατώντας μεταξύ των διάφορων τάσεων του σύγχρονου ρεπερτορίου και θέτοντας ένα κομμάτι επίδειξης στο τέλος (Το Πέταγμα της Μέλισσας του Ρίμσκυ-Κόρσακωφ σε διασκευή Κοτρωνάκη), ο προγραμματισμός μοιάζει αρκετά συναυλιακός με το απαραίτητο encore. Έτσι ο ακροατής δεν αισθάνεται σε κανένα σημείο κόπωση αλλά τίθεται μονίμως απέναντι σε νέες ηχητικές εκπλήξεις..."
Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, classicalmusic.gr, Απρίλιος 2008


"...Τα διαφορετικά αυτά ήδη ερηνεύονται με εξαιρετικό τροπο από τον Δημήτρη Κοτρωνάκη, δίνοντάς τους παράλληλα μια συνάφεια και σφραγίζοντάς τα με την προσωπική του εκτέλεση..."
Ελένη Σκάρκου, περιοδικό Πολύτονον, (περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών) Μάρτιος-Απρίλιος 2008


"Αφ' ης στιγμής θέμα τεχνικής επάρκειας δεν τίθεται, ούτε όμως και νοθείας της κλασικής κιθαριστικής παλέτας, το ενδιαφέρον πηγάζει απ' την επιλογή έργων "ανόμοιων" (Django Reinhardt, Rimsky-Korsakov, Paco de Lucia, Marco Pereira, Vojislav Ivanovic, Roland Dyens, Stepan Rak, Luis Zea...) που -ω! του θαύματος- λεπτές, πλην... επίμονες φραστικές παρεμβάσεις τα καθιστούν συμβατά."
Αργύρης Ζήλος, περιοδικό Αθηνόραμα, Φεβρουάριος 2008


"...Δίσκοι που υλοποιούν την αποστολή τους, δηλαδή που κάνουν "καλή παρέα" με τους ακροατές είναι κι αυτός του εξαιρετικού δεξιοτέχνη Δημήτρη Κοτρωνάκη. Ένα ενδιαφέρον ρεπερτόριο που προτείνει νέα κομμάτια στην κιθαριστική δισκογραφία, που τόσο έχει ανάγκη..."
Κώστας Γρηγορέας, διαδικτυακό περιοδικό TAR, Δεκέμβριος 2007


"...Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης έδειξε μια τεχνική με την πιο μεγάλη ευχέρεια (και ταχύτητα) που έχω δει ποτέ..."
John W. Duarte, Classical Guitar Magazine, Αύγουστος 1998


"...Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους της γενιάς του παγκοσμίως. Και αυτό το γράφω χωρίς καμία υπερβολή..."
Κώστας Κοτσιώλης, σολίστ κλασικής κιθάρας, Ιούνιος 1997


greek version © Δημήτρης Κοτρωνάκης 2008